Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
18

 

Συνέντευξη τύπου στη Λήμνο στα Τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Σηφουνάκης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη τρόικα, επισημαίνοντας ότι παρά τις δυσκολίες, οι θυσίες των πολιτών «πιάνουν τόπο», καθώς η χώρα μας από το «μαύρο πρόβατο» στην Ευρώπη σήμερα έχει μπει σε μια τροχιά σταθερότητας.

Τόνισε ότι η κρίση στην Κύπρο απέδειξε ότι άλλος δρόμος πέρα από την ευρωζώνη δεν υπάρχει, και ότι διαψεύστηκαν όλοι όσοι «επένδυσαν» σε κάποιο δήθεν «αντάρτικο» της Κύπρου ή προτείνουν δήθεν κάποιο άλλο σχέδιο.

Ο κ. Σηφουνάκης, επεσήμανε την ανάγκη προώθησης πολιτικών ανάπτυξης και τόνωσης της απασχόλησης, και αναφέρθηκε τόσο στην υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και στο πρόγραμμα στήριξης νέων ανέργων από 18 έως 29 ετών, όσο και στην ανάγκη να ξεκινήσουν τα μικρά και μεγάλα έργα στην περιφέρεια.

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να φέρει άμεσα προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση για την οργανωτική και τη διοικητική αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από αυτό της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο σχετικής ομόφωνης απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ τον Φεβρουάριο του 2013, τονίζοντας παράλληλα ότι η όποια διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, μπορεί να υπάρξει στο χώρο των προμηθειών με στόχο τη μείωση της δαπάνης στην υγεία, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρχει συνεργασία και κάλυψη αναγκών των Κέντρων Υγείας και Πολυιατρείων, όπως του Μούδρου, από το Νοσοκομείο Λήμνου.

Σχετικά με το ζήτημα της Δ.Ο.Υ Λήμνου, τόνισε ότι η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 17/06/2013 επιβεβαιώνει την ανετοιμότητα του Υπουργείου Οικονομικών να υποστηρίξει το όλο εγχείρημα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ηλεκτρονική διασύνδεσης και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία τους 18.000 περίπου φορολογούμενοι της Λήμνου. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η πρόταση για έναρξη εφαρμογής της αναστολής των Δ.Ο.Υ., στην περίπτωση των Νησιών, από 14/01/2014.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, ανέφερε ότι συμπεριελήφθη διάταξη νόμου με την οποία, ύστερα από πρότασή του προς στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το οποίο και την απεδέχθη, επιλύονται μακροχρόνια προβλήματα που υπάρχουν σε λιμάνια της χώρας, καθώς δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία προκειμένου - χωρίς να κατεδαφισθούν οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές εντός λιμενικών εγκαταστάσεων - να μπορούν να ενταχθούν τα νέα έργα των λιμανιών στο ΕΣΠΑ, να δημοπρατηθούν, να ξεκινήσει η κατασκευή τους και, με την ολοκλήρωσή τους, να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν νομιμοποιηθεί, όπως στο Σίγρι της Λέσβου, στον Άη-Στράτη κ.α.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκαλούνται από τον υπερπληθυσμό αγριοκούνελου στις γεωργικές καλλιέργειες, επεσήμανε ότι ύστερα από σχετική Αναφορά στη Βουλή και επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του ΕΛΓΑ, έχει προχωρήσει η Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας που συνεστήθει για το θέμα αυτό, έτσι ώστε με τις προτάσεις που θα καταθέσει να υπάρξει πρόγραμμα εφαρμογής με οργανωμένες δράσεις, με στόχο τη διεύρυνση Υπουργικής Απόφασης – που ο ίδιος είχε υπογράψει τον Απρίλιο του 2012 - ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης επισκέφθηκε τον υπό αναστήλωση Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεπανιδίου – ένα εξαιρετικό βυζαντινό μνημείο του 19ου αι. με μοναδικά ξυλόγλυπτα και αγιογραφίες– συζήτησε με τους συντηρητές της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εκτελούν εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ναού και τους συνεχάρη για την πραγματικά αξιόλογη δουλειά που επιτελούν. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ύστερα από πολύχρονη προσπάθεια, θα διασωθεί και θα προστεθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο στην πολιτιστική ιστορία της Λήμνου.